Skolas jaunieši projektu konkursa “Kontakts” apmācībās

Kad tika izsludināts Jaunatnes starptautisko programmu aģentūras (JSPA) iniciatīvu konkurss “Kontakts”, sapratu, ka mūsu skolai tur noteikti jāpiesakās, jo tā tēma ir  “Atbalsts izglītības iestāžu pašpārvalžu attīstībai”.

Kopā ar skolēniem esam sapratuši, ka mūsu pašpārvalde ir nedaudz “ierūsējusi” attālināto mācību dēļ un zaudējusi sparu, tāpēc būtu vajadzīgas aktivitātes, lai šo darbu pilnveidotu.

Lai varētu piedalīties projektu konkursā un pretendēt uz 1000 eiro, bija jāpiedalās trīs dienu apmācībās.  Grūtākais uzdevums bija atrast 3 jauniešus, kuri būtu gatavi piedalīties šajās apmācībās un ziedot savu laiku un enerģiju, lai projektu uzrakstītu un veiksmes gadījumā arī īstenotu.  Un šādas jaunietes atradās- Grēta Salmane (9.a), Rūta Lūse un Kendija Grāvīte (10.klase).

No visas Latvijas uz šīm nodarbībām pieteicās 258 skolas, mēs bijām to laimīgo 150 skolu skaitā, kuras tika uzaicinātas. Kopumā tiks atbalstīti 135 projekti.

Un tā nu mēs satikāmies ar četrām citu skolu komandām mājīgajā  viesu namā “Bille” Drabešu pagastā un 3 dienas intensīvi darbojāmies prasmīgo lektoru Rudītes un Rinalda vadībā.

Sākām , protams ar iepazīšanos, izspēlējot dažādas spēles, darbojoties gan savas skolas grupā, gan jaunizveidotajās  “dzimtās”, palēnām pievēršoties semināra galvenajam mērķim – pilsoniskajai iniciatīvai, pašpārvaldes darba nozīmīgumam un pašam projektam.

Atbraucot uz nodarbībām, neticējām, ka prombraucot būsim gandrīz jau visu projektu uzrakstījuši, bet prasmīgo vadītāju atbalstīti, palēnām tuvojāmies savam mērķim. Pārrunājām, kas mums skolā būtu vajadzīgs, lai uzlabotu skolēnu pašpārvaldes darbu, uzklausījām citas grupas, un domājām, kā to visu “uzlikt uz papīra”.  

Nodarbības ļāva visām jaunietēm(jo bija tikai meitenes)  no 6 līdz 11.klasei sadraudzēties un arī interesanti pavadīt vakara daļu.

Paldies lieliskajām meitenēm – Grētai, Rūtai un Kendijai par ieguldīto darbu!

Turiet īkšķus, lai mums izdodas projekts!

Inta Cirša

Atbildēt