Izstādē “Skola 2020”

28.februārī Salacgrīvas 11.klase devās uz Starptautisko izstāžu centru “Ķīpsala”, lai apmeklētu izglītības izstādi “Skola 2020” un “Latvijas Grāmatu izstādi 2020”. Izstādes laikā jauniešiem bija iespēja apmeklēt dažādu izglītības iestāžu stendus, aprunāties ar esošajiem studentiem un mācībspēkiem, lai uzzinātu ko vairāk par sev interesējošo studiju programmām. Jaunieši izmantoja iespēju izmēģināt dažādu profesiju ekipējumus un pieteicās pasākumam “Studenta kurpēs”, kura mērķis ir vērot studenta ikdienu. Mums bija iespēja apmeklēt grāmatu izstādi un iepazīties ar jaunākajām grāmatām.

Ar savām pārdomām dalās arī paši skolēni.

“Šī izstāde man atvēra acis par to, ko es īstenībā nevēlos nākotnē un ļāva izdarīt, cerams, pareizo izvēli.”

“”Skola 2020″ man bija ļoti noderīga izstāde, es uzzināju un ieguvu daudz ko jaunu un man radās lielāks priekšstats par to, ar ko es vēlos saistīt savu nākotni un kur vēlos studēt. Katra skola deva ļoti labu ieskatu studiju programmās un piedāvājumos un es tiešām ļoti novērtēju iespēju iepazīties ar mācību iespējām.”

“Izstādes apmeklējums man ļoti patika, jo es varēju iepazīties ar dažādu skolu piedāvātajām studiju programmām, kuras es varētu apgūt nākotnē.”

Skolēnu izbraukumu finansēja  ESF projekts “Karjeras atbalsts vispārējās un profesionālās izglītības iestādēs “Nr.Nr.8.3.5.0/16/I/001.

11.klases audzinātāja Santa Čiževska

 

Atbildēt