Radošums un komandas darbs- nodarbības vidusskolēniem

Attēlu rezultāti vaicājumam “RBS”

10.-12. klašu skolēniem bija iespēja piedalīties divās darbnīcās,  kuras vadīja Rīgas biznesa skolas (RBS) klientu menedžere Leila Zabitova. Pirmā nodarbība bija par radošuma uzņēmējdarbībā attīstīšanu. Šī ir īpašība, kura ir pieprasītāko īpašību topā , kad runa ir par darba meklēšanu.

Skolēni vispirms meklēja atbildes uz jautājumu, kāpēc radošums ir vajadzīgs – lai atrastu risinājumu, jaunu ideju radīšanai, lai izceltos. Kopīgi tika meklēta atbilde arī uz jautājumu, kas ierobežo radošumu – izrādās, ka tās ir bailes kļūdīties, vide, bailes izteikt savu viedokli, cenšanās atrast “pareizo atbildi”, sekošana noteikumiem, uzskats, ka kļūdīties ir slikti, sevis apšaubīšana.

Meklējot asociācijas un biznesa idejas,  skolēniem bija jāstrādā komandā, vienojoties par vienu kopīgu biznesa ideju, pēc tam to prezentējot. Uzvarētāji saņēma balvu – stresa bumbiņas.

Leila minēja piemēru – 1986.gadā uzņemto filmu “Future is now” (Nākotne ir tagad), kur cilvēki radoši plānoja nākotni –  kas notiks 2017.gadā, un izrādās- tas viss ir noticis.

Otra nodarbība bija veltīta vairāk komandas prasmju nostiprināšanai. Te tika izmantoti burkāni, kurus nodarbībām sponsorē RBS bijušais absolvents. Skolēni meklēja noieta tirgu , vietu, cenu, lai varētu attīstīt savu biznesu.

Ieguvēji bija visi, kas aktīvi piedalījās, jo visa veida iemaņas var attīstīt tikai vingrinoties.

Inta Cirša, PKK

Atbildēt