Skatuves runas konkursa rezultāti – lieliski!

Šogad atkal pēc gada pārtraukuma notika Skatuves runas konkurss, bet citādā –video formātā. Janvāra beigās skolā tika izvērtēti Skatuves runas konkursam pieteikto skolēnu video- viens dzejolis un viens prozas darbs, kas katrs nepārsniedza 3 minūtes. Skolēnu skatuves runas konkursa darbu izvēle bija tematiski jāsaista ar skolēnu pašidentitāti, nacionālās un valstiskās identitātes stiprināšanu. Ieteicamās daiļdarbu tēmas: es pats, valoda, ģimene, mans novads/pilsēta, brīvība, Tēvzeme.

Skolas konkursā piedalījās 11 skolēni 4 vecuma grupās. Šis bija arī zināms izaicinājums, jo pirmo reizi konkursam bija jāiesniedz video. Dažiem nācās arī pārfilmēt. Skolēnu video vērtēja žūrija – skolotājas Ilona Antonova, Evija Kosīte-Viļķina un Inta Cirša.

2.-3. klašu grupā bija viena dalībniece, 3.b klases skolniece Heidija Linde, kura jau 1.klasē veiksmīgi bija piedalījusies šādā konkursā. Heidija tika izvirzīta novada kārtai, kur ieguva I pakāpes diplomu un uzaicinājumu uz nākamo kārtu. Heidija runāja K. Skalbes dzejoli “Laimes sala” un D. Lapānes darbu “Vārdu strīds”. Apsveicam Heidiju, skolotāju Daci Kašu un mammu Jolantu Jirgensoni, kura bija galvenā filmētāja.

4.-6.klašu grupā bija 5 dalībnieki – Paula Eizenberga, Elīna Estere Šmite, Amēlija Tančenko no 4.a klases, kuras attālināto mācību procesā gatavojās pilnīgi patstāvīgi. Paldies meitenēm un klases audzinātājai  Lailai Rozenbergai. No 6.a klases piedalījās divi puiši Viestards Majors un Artūrs Kauliņš.  Artūrs tika izvirzīts uz novada konkursu, kur viņa sniegums novērtēts ar II pakāpes diplomu.  Priecājamies kopā ar Artūru Kauliņu un skolotāju Ilzi Saklauri!

7.-9.klašu grupā vienīgais dalībnieks bija Adrians Ginters, kurš arī šādā konkursā piedalījās jau ne pirmo reizi. Adrians pats bija izvēlējies H.Heislera dzejoli “Piedod man, jūra” un I.Ziedoņa epifānijas “No asfalta segapakšas” fragmentu. Novada konkursā Adrianam I pakāpes diploms un uzaicinājums uz nākamo kārtu. Apsveicam Adrianu un skolotāju Ilonu Antonovu!

10.-12.klašu grupa varēja lepoties ar 3 dalībniekiem- 10.klases skolēniem – Elīzu Elizabeti Gedertu, Rinaldu Runci un Nelliju Zvejnieci.  Novada konkursam tika izvirzīta Nellija ar I.Ziedoņa dzejoli “Šaubas” un fragmentu no R.Šepetis grāmatas “Starp pelēkiem toņiem”. Nellija ieguva Augstākās pakāpes diplomu un uzaicinājumu uz nākamo kārtu. Apsveicam Nelliju un skolotāju Gintu Salenieci!

Paldies visiem dalībniekiem, viņu skolotājiem un atbalstītājiem!

Atbildēt