3.vieta nacionālo skaļās lasīšanas sacensību reģionālajā finālā

SVEICAM  ADRIANU  GINTERU – 3. VIETAS IEGUVĒJU 2. NACIONĀLO SKAĻĀS LASĪŠANAS SACENSĪBU REĢIONĀLAJĀ FINĀLĀ!

20.martā Limbažu Galvenās bibliotēkas Bērnu literatūras centrā pulcējās 10 Limbažu reģiona skolu finālisti, lai piedalītos nacionālo skaļās lasīšanas sacensību reģionālajā finālā. Varam būt priecīgi, ka Salacgrīvas vidusskolas 5.a klases skolēns Adrians Ginters godam pārstāvēja mūsu skolu un ar savu erudīciju, kā arī aktiera mākslu pierādīja, ka arī gudras un biezas grāmatas spēj aizraut skolēnus jau bērnībā, ja tikai ir vēlme uzzināt daudz interesanta un aizraujoša.

Visi esam dzirdējuši par Hariju Poteru (grāmatas autore Dž.K.Roulinga) un skatījušies filmas. Adrians 5 mēnešu laikā ir izlasījis 7 grāmatas un noskatījies visas filmas angļu valodā! Jāpiebilst, ka 5.a klasē ir vairāki skolēni, kuri lasa grāmatas par Hariju Poteru….Tik nopietnas un biezas grāmatas mūsdienās lasa retais… Adrianu atbalstīja klases biedrenes Mare Malvīne Īstenā un Madara Metuse.

1.vietu šajās sacensībās ieguva un uz lielo finālu LNB brauks Limbažu sākumskolas skolniece Rebeka Zandte, bet 2.vietu godam izcīnīja Adrians Straume no Umurgas.

Piedaloties šajā pasākumā, katrs dalībnieks ir ieguvējs, jo katram skolēnam bija jāatrod sava grāmata, jāizvēlas īstais fragments, kuru lasīt priekšā citiem dalībniekiem, jāprot prezentēt grāmata. Tādā veidā tiek pilnveidota lasītprasme un māka izvēlēties literatūru skaļai lasīšanai. Tiksimies rudenī!

 

Salacgrīvas vidusskolas bibliotekāre

Valentīna Kalniņa

 

 

 

 

Atbildēt